ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 13 RM. VÂLCEA

Adresa școlii

Rm Vâlcea

Strada Nichita Stănescu nr. 1

Tel/Fax: 0350/800.930

Email: scoala13vl@yahoo.fr

 

Școala Gimnazială nr. 13 este situată în inima cartierului Ostroveni, pe malul drept al Oltului, în sud-estul municipiului Rm. Vâlcea. Este o școală tânără, inaugurată la 10 ianuarie 1992, directorul școlii fiind la acea dată domnul profesor Ion Gherghinaru.

Școala are 30 clase de elevi: 20 clase de învățământ primar în sistem Step by step, inclusiv clasa pregătitoare, două clase de învățământ tradițional și 10 clase de învățământ gimnazial tradițional, numărul total de elevi fiind de peste 1150.

Activitatea se desfășoară în:

28 săli de clasă;

sală de festivități;

1 laborator de informatică;

1 laborator fizică-chimie;

1 bibliotecă;

1 sală de mese;

1 sală de sport;

 

Școala mai dispune de:

 1 cabinet medical;

1 cancelarie;

 

1 cabinet de consiliere și asistență psihopedagogică;

 

1 cabinet logopedie;

 

1 cabinet profesor sprijin;

 

2 sali de contabilitate;

 

2 sali secretariat;

 

1 sală administrație.

 

Începând din anul școlar 2001/2002 s-a introdus pentru învățământul primar sistemul alternativ Step by Step care asigură o mai bună adaptare a actului educațional la personalitatea individuală a elevului. Dat fiind faptul ca în cele 8 ore copilul stă sub supravegherea cadrelor didactice, sistemul s-a dovedit deosebit de apreciat de către părinți și elevi. Acest lucru a determinat Consiliul de Administrație al școlii să decidă adoptarea acestui tip de învățământ alternativ pentru toată școala.

Misiunea școlii - Valorizarea fiecărui copil, stimularea sa intelectuală, dezvoltarea competențelor emoționale, educarea pentru adaptare la schimbare, în spiritul valorilor europene, într-un mediu școlar stimulativ.

Pentru a ne contacta:

http://www.scoala13valcea.ro/images/despre_noi/album_foto/1.JPG
Scopul educației este transferul de flacără.