ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 13 RM. VÂLCEA

AAdresa școlii

Rm Vâlcea

Strada Nichita Stănescu nr. 1

Tel/Fax: 0350/800.930

Email: scoala13vl@yahoo.fr

 

Școala Gimnazială nr. 13 este situată în inima cartierului Ostroveni, pe malul drept al Oltului, în sud-estul municipiului Rm. Vâlcea. Este o școală tânără, inaugurată la 10 ianuarie 1992, directorul școlii fiind la acea dată domnul profesor Ion Gherghinaru.

Școala are 17 clase de elevi: 11 clase de învățământ primar în sistem Step by step, inclusiv clasa pregătitoare si 8 clase de învățământ gimnazial tradițional, numărul total de elevi fiind de peste 300.

Activitatea se desfășoară în:

20 săli de clasă;

sală de festivități;

1 laborator de informatică;

1 cabinet de istorie;

1 laborator fizică-chimie;

1 bibliotecă;

1 sală de mese;

1 sală de sport;

 

Școala mai dispune de:

 1 cabinet medical;

1 cancelarie;

 

1 cabinet de consiliere și asistență psihopedagogică și logopedie;

 

1 sală de contabilitate;

 

1 sală secretariat

 

1 sală administrație.

 

Începând din anul școlar 2001/2002 s-a introdus pentru învățământul primar sistemul alternativ Step by Step care asigură o mai bună adaptare a actului educațional la personalitatea individuală a elevului. Dat fiind faptul ca în cele 8 ore copilul stă sub supravegherea cadrelor didactice, sistemul s-a dovedit deosebit de apreciat de către părinți și elevi. Acest lucru a determinat Consiliul de Administrație al școlii să decidă adoptarea acestui tip de învățământ alternativ pentru toată școala.

           Misiunea scolii - Valorizarea fiecărui copil, stimularea sa intelectuală, dezvoltarea competențelor emoționale, educarea pentru adaptare la schimbare, in spiritul valorilor europene, într-un mediu școlar stimulativ.

Pentru a ne contacta:

http://www.scoala13valcea.ro/images/despre_noi/album_foto/1.JPG
Scopul educației este transferul de flacără.